Εθελοντισμός

Ο Σύλλογος Φροντίδα βασίζεται στην αγάπη και στην προσφορά του κόσμου για να πετύχει το μεγάλο του στόχο, δημιουργώντας ένα κέντρο φύλαξης και αποκατάστασης παιδιών με ειδικές ικανότητες. Σε αυτήν την προσπάθεια μας πολύτιμοι αρωγοί είναι και οι εθελοντές μας, που με τη δική τους προσφορά συμβάλλουν ουσιαστικά στο έργο μας.

 

Προϋποθέσεις και Προφίλ  Εθελοντή

 

Εθελοντής μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε έχει την «ανάγκη» και τη διάθεση να προσφέρει στον συνάνθρωπό του.  Εθελοντές μπορούν να γίνουν εξειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας (Ιατροί, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Εργοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές, κ.α.) καθημερινοί άνθρωποι που έχουν την ανάγκη να προσφέρουν και να δώσουν αγάπη και φροντίδα.

 

Πως μπορώ να βοηθήσω

 

Οι εθελοντές μας είναι εξίσου σημαντικοί με το μόνιμο προσωπικό μας, καθώς απασχολούνται σε όλες μας τις δράσεις και καλύπτουν βασικές ανάγκες, που θα μπορούσαν να καλυφθούν από επαγγελματίες. Ανάλογα με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν σε κάθε περίπτωση ενεργοποιούνται οι εθελοντές μας, φυσικά πάντα σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα και την επιθυμία τους. 

Εκτός από τις έκτακτες ανάγκες, που θα ζητήσουμε τη βοήθεια των εθελοντών μας, υπάρχουν και δράσεις που κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει μια σταθερή παρουσία ανάλογα με το χρόνο που μπορεί να διαθέσει.

Σημαντική είναι η ανάγκη στελέχωσης του «Κέντρου ημερήσιας φροντίδας» με εξειδικευμένο και μη προσωπικό.