Το κατάστημα Riche δίπλα στο σύλλογο Φροντίδα

Η εικαστική τέχνη σε διάλογο με το design

              Έκθεση με τίτλο «Enlightened» (“Φωτισμένος»)

      Με την επιμέλεια του Μάρκου Βουζουνεράκη, δημιουργού του Icon  

Εγκαίνια Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, στις 20.30 

Στο Riche showroom d’ Art

Μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων θα διατεθεί στο Σύλλογο Φροντίδα

 

 Η Riche showroom D’ART, η οποία έχει διαγράψει μακρόχρονη πορεία στο χώρο του design, αναγνωρίζοντας την ουσιαστική αλληλεπίδραση μεταξύ του σύγχρονου design και της τέχνης, εγκαινιάζει την έκθεση με τίτλο «Enlightened», την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ. Στην έκθεση, που πραγματοποιείται με την επιμέλεια του Μάρκου Βουζουνεράκη, δημιουργού του Icon, παρουσιάζονται τα σημαντικότερα αντικείμενα αισθητικής μεγάλων διεθνών εικαστικών, designers και σχεδιαστών του 20ου αιώνα σε διαλογική και διαδραστική συνύπαρξη  με έργα διακεκριμένων  Ελλήνων εικαστικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 5% των εσόδων από την πώληση κάθε έργου θα διατεθεί στο Σύλλογο Φροντίδα που δραστηριοποιείται στην πρόληψη, ενημέρωση και συμπαράσταση ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση και σύνδρομο down.

Στην έκθεση συμμετέχουν  συγκεκριμένα οι εικαστικοί:Άγγελος Αντωνόπουλος, Παρασκευή Γαρδέλη, Γιώργος Ζογγολόπουλος, Γρηγόρης Λαγός, Νίκος Λαγός, Χάρης Λάμπερτ, Δημήτρης Μυταράς, Στέλλα Μπακατσή, Ανδρέας Νικολάου, Δημήτρης Φωτίου, Ερατώ Χατζησάββα,  Αχιλλέας Χρηστίδης, Bootz, Pavlos, Vassiliki.  

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εφαρμογή “Icon” του Μάρκου Βουζουνεράκη, δημιουργικό παράγωγο  της αρμονικής συνύπαρξης του εικαστικού έργου, του design  και του φωτός.

Ο Warhol με την χρήση της μηχανής μεταξοτυπικών αναπαραγωγών διερεύνησε την επίδραση της μαζικής παραγωγής στην εικαστική κουλτούρα ενώ ο Duchamp απογύμνωσε το βιομηχανικό αντικείμενο από το χρηστικό του ρόλο και το παρουσίασε ως έργο τέχνης, αναγνωρίζοντας τις γλυπτικές και πλαστικές αξίες, πολλών αντικειμένων καθημερινής χρήσης.

 

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, 20.30

Διάρκεια έκθεσης: 3 Δεκεμβρίου 2014 έως 3 Μαρτίου 2015.

Ώρες λειτουργίας : Τετάρτη, Σάββατο, 11.00-16.00  & Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 11.00-21.00.

Λεωφ. Κηφισίας 204 Κηφισιά. Τηλ.2108011517 Email :director@riche.gr