O Πρόεδρος της Φροντίδας Διονύσης Βασιλόπουλος στο presspublica.gr

Διονύσης Βασιλόπουλος: «Θέλουμε ανθρώπους δίπλα μας. Ανθρώπους με μεγάλο άλφα…»

Της ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΡΕΖΗ

Τρεις ανεξάρτητοι φορείς συνενώνουν τις δυνάμεις και την ευαισθησία τους σε μια έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης: ο σύλλογος «Φροντίδα», ο οργανισμός «Το Σπίτι της Αγάπης» και «Ο Άλλος Άνθρωπος» διοργάνωσαν σήμερα Τρίτη στις 13:00 το μεσημέρι, γεύμα για τους άστεγους του δήμου Νίκαιας- Ρέντη, στην κεντρική πλατεία στον Αγ. Ι. Ρέντη. Ο σκοπός; Ούτε η ελεημοσύνη, ούτε η φιλανθρωπία. Ένδειξη αλληλεγγύης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, με την ελπίδα την αφύπνιση συνειδήσεων…

«Τι εννοούμε με το «διαφορετικό»; Εμείς το έχουμε κάνει «διαφορετικό», αλήθεια δεν καταλαβαίνω την έννοια του διαφορετικού… Το παιδί, ας πούμε, που έχει νοητική στέρηση, έχει από μόνο του αξιοπρέπεια. Εμείς δεν το αφήνουμε. Μήπως εμείς δεν έχουμε αξιοπρέπεια;… Όλοι εμείς θέλουμε ανθρώπους δίπλα μας, ανθρώπους με μεγάλο άλφα…» τονίζει ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου συλλόγου «Φροντίδα» στο Press Publica.

Η «Φροντίδα» είναι πανελλήνιος σύλλογος, πρόληψης, ενημέρωσης και συμπαράστασης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση και σύνδρομο down, που δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Αττικής και απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα. Ιδρύθηκε στον Πειραιά το 2008 και είναι πιστοποιημένο από το υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και την Νομαρχία Πειραιά.

«Το Σπίτι της Αγάπης» ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2014 από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων που θέλησαν να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους, που βρίσκονται σε οικονομική και κοινωνική δυσχέρεια, ευκαιρίες για ένα καλύτερο αύριο, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση της φτώχειας.

«Ο Άλλος Άνθρωπος» με την Κοινωνική κουζίνα του ξεκίνησε την δράση του μετά από τις εικόνες στις λαϊκές αγορές των ανθρώπων όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούν πια να αγοράσουν. Η πρώτη σχεδόν αυτονόητη δράση ήταν να μαγειρέψουν στο σπίτι τους φαγητά και να τα μοιράσουν στις λαϊκές… Αποφάσισαν να μαγειρεύουν ζωντανά το φαγητό στον κόσμο, τρώγοντας όλοι μαζί, «για να έρθουμε όλοι πιο κοντά και για να σπάσουμε την ντροπή που πιθανότατα ένιωθε κάποιος όταν του μοιράζαμε μαγειρεμένο φαγητό.»...

 

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ