Έλληνας βραβεύεται για τον σχεδιασμό αυτοκινήτου ΑΜΕΑ

Ο 23χρονος Θάνος Παππάς από την Καλαμάτα αποφοίτησε το 2013 από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στη Σύρο και έκτοτε ασχολείται με το Σχεδιασμό Οχημάτων, το Σχεδιασμό Προϊόντων και το Σχεδιασμό Εταιρικής Ταυτότητας.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Exarsis (ExarsisDesign) και μαζί με το συνεργάτη και φίλο του του Κωνσταντίνο Μαλανδρίνο αναλαμβάνουν project σχεδιασμού οχημάτων. Το 2012 στα πλαίσια της πρακτικής του, σχεδίασε με την ομάδα Exarsis το Project D3 ένα όχημα πόλης για οδήγηση από ανθρώπους που κάνουν χρήση αναπηρικού αμαξίδιου για λογαριασμό της Korres Engineering.

Φέτος συμμετείχε στο διαγωνισμό της Fiat με θέμα “Σχεδιάστε το Μέλλον της Προσβασιμότητας” και κέρδισε μια ξεχωριστή διάκριση και ένα μοναδικό έπαθλο. Ο Θάνος Παππάς, ο Γερμανός Sebastian Grenzhäuser και ο Ιταλός Antonio Paglia είναι οι νικητές του «διαγωνισμού κοινωνικών δικτύων» της ACEA σε συνεργασία με τη Fiat. Το βραβείο περιελάμβανε εκτός από τίτλο και ένα ταξίδι στο Τορίνο, για να δουν από κοντά το Σχεδιαστικό Κέντρο της Fiat, ένα από τα πιο διάσημα σχεδιαστικά κέντρα στον κόσμο. Τους νεαρούς νικητές καλωσόρισε ο Roberto Giolito, αντιπρόεδρος της Fiat Chrysler EMEA.

“Η συμμετοχή μου αφορούσε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα πόλης, που στόχο έχει να εξισώσει τα άτομα με διαφόρων ειδών αναπηρίες, με όλους τους υπόλοιπους στο κομμάτι της οδήγησης και της αυτονομίας. Αυτό παρουσιάστηκε μέσω ενός ημιαυτόνομου συστήματος οδήγησης έτσι ώστε το όχημα να υποβοηθά τον χρήστη να οδηγεί με ασφάλεια ενώ διορθώνει πιθανά λάθη του.“