Ορέστης Δημγκιόκας

Ο Ορέστης Δημγκιόκας αποτελεί πρόσφατο μέλος της οικογένειας της Φροντίδας. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στα γραφεία του συλλόγου μας έχει καταφέρει να μας εμπνεύσει το σεβασμό με τη δύναμη ψυχής, τον χαρακτήρα του και τα επιτεύγματά του.

Ο Ορέστης, χωρίς να έχει κλείσει ακόμα το 30ο έτος της ηλικίας του, αποτελεί έναν αξιόλογο επιστήμονα, αφού έχει τέλειωσει τις σπουδές του στο Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστήμιου Αθηνών και στη συνέχεια απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στο City University του Λονδίνου. Έχει εργαστεί στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο λογιστήριο του Κράτους στην Αθήνα, ενώ σήμερα κάνει το διδακτορικό του στα Περιβαλλοντικά Οικονομικάδιδάσκοντας παράλληλα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Ασχολείται με την Ξιφασκία, ενώ κατάφερε να λάβει την τρίτη θέση στην Σπάθη (Sabre) και στο ξίφος μονομαχίας (Epee) στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ξιφασκίας με αμαξίδιο. Αυτή την περίοδο βρίσκεται ήδη στη φάση προετοιμασίας για να συμμετάσχει μαζί με την υπόλοιπη εθνική ομάδα στο παγκόσμιο κύπελλο που θα λάβει χώρα τον Μάρτιο στην Ιταλία και είναι καθοριστικό για την συμμέτοχη του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Με μία σύντομη ματιά στο βιογραφικό του, το πρώτο που μπορείς να νιώσεις είναι ατελείωτο θαυμασμό για αυτά που έχει καταφέρει, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε ότι ο Ορέστης έχει εγκεφαλική παράλυση, το συναίσθημα αυτό πολλαπλασιάζεται στο άπειρο.

 

Σχετικά άρθρα: